1.Wszystkie składniki na ciasto łączymy ze sobą zagniatamy gładkie elastyczne ciasto. Wkładamy na 15 minut do zamrażalnika. Po wyjęciu ciasta dzielimy na 3 części i rozwałkowujemy każdą część na osobnej blaszce (40x24) wyścielonej folią aluminiową. Pieczemy po15 minut w 180C. Studzimy, zdejmujemy folię uważając aby nie połamać placków.
2.Masa: 2 szklanki mleka zagotowujemy z cukrem a do pozostałego mleka wsypujemy kaszę, mieszamy i wlewamy do gotującego się mleka. Gotujemy około 5 minut mieszając aby kasza się nie przypaliła. Odstawiamy do ostygnięcia. Zimną kaszę ucieramy z margaryną do uzyskania gładkiej konsystencji.
3.Masło roztapiamy dodajemy cukier, kakao i mleko. Mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji. Placki przekładamy masą grysikową, polewamy polewą czekoladową i posypujemy wiórkami kokosowymi.
Porady
Placek jest najlepszy drugiego dnia jak placki zmiękną.
Komentarze