2.Do miski wsypać przesianą mąkę,cukier, proszek do pieczenia i jajka, wyrobić. Wlać przestudzoną rozpuszczoną margarynę z miodem. Dokładnie wyrobić. Ciasto podzielić na 4 równe części. Pozostawić ciasto do wypoczęcia na ok 15 min.
3.Odrysować na papierze do pieczenia wielkość blaszki, rozwałkować na nim jedną część ciasta.
4.Placki piec ok 15min w temp 170 st C. Postąpić tak z pozostałymi 3 plackami.
5.Sporządzić krem: Kaszę mannę wsypać do zimnego mleka, dodać cukier, jajka. Mieszać aż do czasu zgęstnienia.
6.Margarynę utrzeć, dodawać po łyżce kremu z kaszy mannej.
7.Zimne placki przełożyć kremem.
Porady
Najlepiej przygotować sobie dwie wymierzone wielkości papieru do pieczenia.
Ciasto najlepiej piec w blaszce w wyciąganym dnem.
Ciasto najlepiej upiec 2 dni przed podaniem, by zmiękło.
Komentarze