Słony karmel serowo-miodowy

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

:-) Gorąco polecam (-:

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • CIASTO:
    4 szklanki mąki
    1 szklanka cukru
    25 dag margaryny
    2 jajka
    4 łyżki miodu
    2 łyżeczki sody

    ORZECHY:
    30 dag orzeszków ziemnych solonych
    10 dag margaryny
    4 łyżki cukru
    2 łyżki miodu

    SER:
    1 kg sera (użyłam z wiaderka)
    1/2 szklanki cukru
    40 dag masy kajmakowej z puszki
    20 dag margaryny
    3 jajka
    3 łyżki mąki ziemniaczanej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Słony karmel serowo-miodowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO:
    Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na 4 części. Trzy części upiec każdą z osobna (forma 25/35 cm.) w temp. 180*C przez ok. 15 - 20 min.
  • 2. ORZECHY:
    Na patelni rozpuścić margarynę z cukrem i miodem. Dodać orzeszki i smażyć ok. 3 min. Wyłożyć na 4 część ciasta i piec w temp. 180*C przez ok. 15 - 20 min.
  • 3. SER:
    Margarynę rozpuścić, dodać pozostałe składniki dobrze wymieszać (najlepiej mikserem). Ciągle mieszając zagotować. Gorącą masą przełożyć ciasta miodowe, pamiętając że na górze ma być ciasto z orzechami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Orzeszki ziemne Sery Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować