Miodowe ziemniaczki

0 (0 ocen)

  • 60 min

Dodatek do obiadu

  • 60 min

Składniki:

  • młode, drobne ziemniaczki
    u mnie ok. 0,5 kg
    1 łyżka miodu
    2-3 łyżki oleju
    1 łyżeczka curry
    1 płaska łyżeczka soli
    1 mała papryczka chili posiekana
    1/3 łyżeczki pieprzu

Miodowe ziemniaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaczki dokładnie myjemy, ewentualnie obieramy. Przekładamy do rękawa do zapiekania. Składniki sosu mieszamy, dodajemy ok. 1/3 szklanki wody, zalewamy ziemniaczki, związujemy i pieczemy około godzinę w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. W czasie pieczenia mieszamy.
    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy