Miodowe z kremem budyniowo-kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie: Mąkę przesypujemy na stolnicę, dodajemy margarynę, siekamy nożem razem. Dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto. Dzielimy na 3 części. Blachę smarujemy tłuszczem. Ciasto wałkujemy na cieniutkie placuszki, przekładamy na wałku na blachę i pieczemy w temp. 180 stopni około 15 minut. Tak pieczemy 2 placki. W 3 placku po rozwałkowaniu wycinamy foremką do ciastek otwory i również pieczemy w tej samej temp. Na koniec pieczemy małe ciasteczka.
Z mleka, cukru waniliowego i mąki ziemniaczanej i tortowej gotujemy budyń, studzimy pod przykryciem. Masło z cukrem pudrem ucieramy na puszystą masę. Dalej ręcznie dodając porcjami przestudzony budyń ucieramy masę. Na koniec dodajemy wiórki i mieszamy dalej ręcznie na jednolitą masę.
Na wierzch 1 placka smarujemy pół masy, przykładamy 2 plackiem posmarowanym dżemem i dalej wykładamy resztę masy i znów przykładamy ostatnim plackiem posmarowanym też dżemem z otworami.
Na wierzchu układamy ciasteczka posmarowane od spodu dżemem. Otwory posypujemy wiórkami kokosowymi i grubo cukrem pudrem oraz układamy dekoracyjnie rodzynki . Odstawiamy ciasto w chłodne miejsce najlepiej na 12 godzin.
Porady
1.do masy można dodać kilka kropli olejku migdałowego.
Komentarze