Miodowe skrzydełka

0 (0 ocen)

  • 50 min

Skrzydełka z miodową nutką.

  • 50 min

Składniki:

  • skrzydełka kurczaka 5 szt
    kostka rosołowa 1 szt
    masło ok2 łyżki
    miód 2 łyżki
    pieprz
    sól
    mielona papryka

Miodowe skrzydełka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka oczyścić, umyć. Zalać wodą dodać kostki rosołowe i obgotować. Masło rozpuścić z miodem(łyżki miodu nie muszą być kopiaste). Można dodać szczyptę papryki. Wymieszać. Skrzydełka wyjąć, przestudzić i oprószyć pieprzem i solą. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i polać miodowym sosem. Zapiekać bez przykrycia do miękkości mięsa. Mięso przewrócić podczas pieczenia. Można wykorzystać mięso z rosołu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy