Miodowa marchewka

0 (0 ocen)

  • 60 min

Bardzo zdrowa i bardzo pyszna.Może być dodatkiem do drugiego dania.

  • 60 min

Składniki:

  • pół kilo marchewki
    2 łyżki miodu
    2 łyżki masła
    sól,pieprz
    kilka gałązek natki pietruszki

Miodowa marchewka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę obrać,umyć i ugotować do miękkości,następnie odcedzić.
  • 2. Do odcedzonej marchewki dodać masło i miód,smażyć kilka minut aż marchewka będzie szklista.
  • 3. Natkę pietruszki opłukać,osuszyć i drobno pokroić.Następnie dodać do marchewki.
  • 4. Marchewkę przyprawiać do smaku solą i pieprzem.Podawać gorącą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy