Miodowa herbata z hibiskusem w bogatym towarzystwie

5 (149 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Podobnie przygotowaną herbatę piłam w Zakopanem , coś dodałam , coś ujęłam i wyszło pysznie . Mąż tak przygotowaną , aromatyczną , bogatą w smaku , pachnącą miodem i cytrusami herbatę może pić kilka razy na dzień:)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 łyżki suszonych płatków hibiskusa
    1 litr wrzącej wody
    2 łyżki miodu lipowego
    2 łyżki konfitury z żurawiny
    1 cytryna
    1 grejpfrut
    1 pomarańcza
    wrzątek do owoców
    dzbanek o pojemności 1,5 litra
Wystaw ocenę:

5 (149 ocen)

Zobacz również:

Napoje

Miodowa herbata z hibiskusem w bogatym towarzystwie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Miodowa herbata z hibiskusem w bogatym towarzystwie 1. Hibiskus zalewam 1/2 szklanki wrzątku - z litra wrzątku , nakrywam talerzykiem , odstawiam na 15 minut . Owoce oblewam wrzątkiem , szoruję , kroję na pół . Jedną połówkę każdego owocu kroję w plasterki , z drugiej każdego owocu wyciskam sok do dzbanka . Do soku dodaje zaparzony hibiskus , pozostały z litra wrzątek , mieszam . Do całości dodaje miód , konfiturę , pokrojone plasterki owoców , mieszam , po 5 minutach podaję .

Porady

Ilość miodu najlepiej dodać wedle swojego uznania . Herbatę można robić od razu do filiżanek , wedle własnych proporcji .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować