Miodnik brzoskwiniowo-orzechowy

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Ciasto pyszne i delikatne.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Ciasto:
    2 1/2 szkl maki
    5 łyżek cukru
    1 cukier waniliowy
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżki miodu
    2 jaja
    250g margaryny
    2 łyżeczki mleka

    Masa:
    1 słoik dżemu brzoskwionego
    5 jabłek
    3 łyżki cukru
    1 cukier waniliowy
    2 galaretki brzoskwiniowe

    Masa 2;
    100g margaryny
    3 łyżki miodu
    3 łyzki mleka
    2 łyżki cukru
    1 szkl posiekanych orzechów włoskich
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Miodownik Desery

Miodnik brzoskwiniowo-orzechowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1) Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części, owinąć w folię i schładzać przez 3 godz.Ciasto rozwałkować,wsadzić do formy(24x24cm) wyłożoną papierem do pieczenia i piec 15 min każdy.
    2) Jabłka trzemy na tarce i smażymy z dżemem brzoskwiniowym na małym ogniu. Dodajemy cukier i galaretki i smażymy5 min.
    3) Margarynę rozpuszczamy, dodajemy miód, mleko i cukier.Dodajemy orzechy i dokładnie mieszamy. Zdejmujemy z ognia.
    4)Pierwszy i drugi placek smarujemy masą brzoskwiniową. Na trzeci wylewamy masę orzechową i schładzamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Miód

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować