Mintaj z warzywami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przygotowuję go na rodzinne imprezy. Zawsze szybko znika z talerzy.

Składniki:

  • ● 1 kg filetów z mintaja
    ● 5 marchewek
    ● 5 cebul
    ● 5 pietruszek
    ● seler
    ● 1/4 główki białej kapusty
    ● por
    ● 3 łyżki mąki
    ● 5 łyżek oleju
    ● 2 łyżki koncentratu pomidorowego
    ● zioła prowansalskie
    ● sól, pieprz, przyprawa uniwersalna

Mintaj z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mintaj z warzywami 1. Kapustę oczyszczamy
    z wierzchnich liści i szatkujemy.
    Marchewki, pietruszki i selera obieramy, myjemy
    i ścieramy na tarce o dużych
    oczkach. Pora oczyszczamy
    i drobno kroimy. Cebule obieramy,
    siekamy i smażymy na
    2 łyżkach rozgrzanego oleju.
    Przekładamy do garnka.
  • 2. Do cebuli wkładamy kapustę,
    pora, marchewki, selera
    i pietruszkę. Wlewamy resztę
    oleju i mieszamy. Dusimy ok.
    30 minut, często mieszając.
    Dodajemy koncentrat pomidorowy.
    Doprawiamy pieprzem,
    ziołami prowansalskimi
    i dokładnie mieszamy.
  • 3. Ryby myjemy, osuszamy,
    oprószamy przyprawa uniwersalna, pieprzem
    i mąką. Smażymy na oleju.
    Podajemy z warzywami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2011

Komentarze

Podobne przepisy