Mintaj w zielonym cieście

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotowanie dla moich 2 synów i męża to dla mnie wielka przyjemność.

Składniki:

  • ● 6 filetów z mintaja
    ● 1/2 łyżeczki soli
    ● 1/3 łyżeczki przyprawy do ryb
    ● 1/3 łyżeczki kolorowego pieprzu
    ● 5 łyżek mąki do obtaczania
    ● olej do smażenia
    Ciasto:
    ● 100 ml mleka
    ● 2 jajka
    ● 3 łyżki majonezu
    ● 3/4 szkl. mąki
    ● 1/2 pęczka posiekanej natki pietruszki
    ● 1/3 łyżeczki czarnej soli
    ● 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki

Mintaj w zielonym cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto dokładnie miksujemy.
  • 2. Filety myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Oprószamy przyprawami i odstawiamy na 15 minut. Następnie obtaczamy w mące i zanurzamy
    w cieście.
  • 3. Smażymy na rozgrzanym oleju po 3-4 minuty (w zależności od fileta) z obu stron.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2012

Komentarze

Podobne przepisy