Mintaj w zielonym cieście

  • wyświetlono: 410 |
  • dodany do książki kucharskiej: 6 |
  • polecenia: 0

Gotowanie dla moich 2 synów i męża to dla mnie wielka przyjemność.

zzewa

Składniki

● 6 filetów z mintaja
● 1/2 łyżeczki soli
● 1/3 łyżeczki przyprawy do ryb
● 1/3 łyżeczki kolorowego pieprzu
● 5 łyżek mąki do obtaczania
● olej do smażenia
Ciasto:
● 100 ml mleka
● 2 jajka
● 3 łyżki majonezu
● 3/4 szkl. mąki
● 1/2 pęczka posiekanej natki pietruszki
● 1/3 łyżeczki czarnej soli
● 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki

Sposób przygotowania przepisu:

Mintaj w zielonym cieście

  • 1. Składniki na ciasto dokładnie miksujemy.
  • 2. Filety myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Oprószamy przyprawami i odstawiamy na 15 minut. Następnie obtaczamy w mące i zanurzamy
    w cieście.
  • 3. Smażymy na rozgrzanym oleju po 3-4 minuty (w zależności od fileta) z obu stron.
PP_02-2012

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sezonowe_przysmaki

Komentarze

Podobne przepisy

Mintaj pływajacy w porach

Dodane przez: 2milutka

Mintaj zapiekany w porach

Smaczne filety z mintaja zapieczone...

Mintaj w curry

Dodane przez: Iwona75

Mintaj w curry

Danie bardzo lekkie i szybkie w...

Mintaj w majonezowo koperkowej panierce

Dodane przez: Gregorhspeed

Mintaj w majonezowo-koperkowej panierce

Delikatny filet z mintaja w aksamitnej...

mintaj w sezamie

Dodane przez: klementynka

mintaj w sezamie

Tradycyjną piątkową rybkę warto...

s

Dodane przez: sylwin03

Mintaj pieczony w śmietance ze szpinakiem

Mintaj pieczony w śmietance ze...

Mintaj w czosnkowej panierce

Dodane przez: dagita

Mintaj w chrupiącej, czosnkowej panierce

Przepis znalazłam w internecie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE