Mintaj w sosie śmietanowo-szpinakowym
- wyświetlono: 4975 |
- dodany do książki kucharskiej: 0 |
- polecenia: 0
Jeśli nie macie pomysłu na rybę, gorąco polecam ten przepis. Filety świetnie pasują do delikatnego sosu śmietankowo- szpinakowego.
Składniki
-2 filety mintaja-1 jajko
-1/2 cytryny
- olej do smażenia
-1 szkl. mąki
-4 ząbki czosnku
-200 g mrożonego szpinaku
-500 ml śmietany 12%
-1/2 szkl. mleka
-sól, pieprz, oregano
Sposób przygotowania przepisu:
Mintaj w sosie śmietanowo-szpinakowym
- 1. Rybę skrapiamy sokiem z cytryny,posypujemy solą i pieprzem. Następnie panierujemy w jajku i mące i smażymy na patelni nie za długo. Podsmażoną rybę zdejmujemy na talerz wyścielony ręcznikiem papierowym, który wchłonie nadmiar tłuszczu. Czosnek obieramy, siekamy i podsmażamy. Dodajemy zamrożony szpinak. Gdy ten się rozmrozi, wlewamy śmietankę, mleko i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i oregano. Sos gotujemy jeszcze chwile na małym ogniu, a potem dodajemy rybę by nim nasiąkła. Można podawać z ziemniakami lub ryżem.
Podobne przepisy
Dodane przez: natalia2004
drobiowe pulpeciki w sosie śmietanowym
Łatwe klopsiki w delikatnym sosie....
Komentarze