Mintaj w sosie śliwkowo-chrzanowym

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Bardzo często przygotowuję na obiad rybę, bo jest zdrowa. Żeby obiad nie był nudny podaję go z różnymi sosami. Oto mój ostatni bardzo udany eksperyment

  • 20 min

Składniki:

  • mintaj 600g,
    2 jajka,
    bułka tarta do panierowania,
    sól,
    pieprz,
    SOS:
    3 łyżki śmietany 18%,
    2 łyżki jogurtu naturalnego,
    2 łyżki chrzanu,
    2 łyżki powideł,
    1 łyżeczka octu winnego,
    sól,
    cukier,
    estragon,
    tymianek,
    SAŁATKA Z CZERWONEJ CEBULI:
    2 czerwone cebule,
    garść kolendry,
    garść natki pietruszki,
    oliwa z oliwek 2 łyżki,
    sok z cytryny 1 łyżka,
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Mintaj w sosie śliwkowo-chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mintaj w sosie śliwkowo-chrzanowym 1. Składniki sosu mieszamy ze sobą.
  • Mintaj w sosie śliwkowo-chrzanowym 2. Sos odstawiamy do lodówki na 30 minut do przegryzienia.
  • Mintaj w sosie śliwkowo-chrzanowym 3. Mintaja kroimy w większe kawałki. Oprószamy solą i pieprzem. Maczamy go w jajku i panierujemy w bułce tartej i podsmażamy na złoty kolor z obu stron.
  • Mintaj w sosie śliwkowo-chrzanowym 4. Czerwoną cebulę kroimy w krążki. Kolendrę i natkę siekamy. Do miseczki wkładamy cebulę, dodajemy zioła oraz sok z cytryny i oliwę z oliwek. Całość solimy, mieszamy i odstawiamy do przegryzienia na co najmniej godzinę. Cebula po tym czasie powinna zmięknąć i nie będzie taka ostra.
    Rybę podajemy polaną sosem z ziemniakami i sałatką z czerwonej cebuli, Życzę smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Czerwona cebula Mintaj Ryby Śliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować