MINTAJ W PANIERCE KUKURYDZIANEJ

0 (0 ocen)

  • 15 min

Tak przyrządzona rybka w łatwy sposób może oszukać dzieci ,,kim " jest. Posmak ryby nie jest tak bardzo wyczuwalny jak przy tradycyjnie usmażonym filecie

  • 15 min

Składniki:

  • 500 g filetu z mintaja
    sól, pieprz cytrynowy
    2 szklanki płatków kukurydzianych
    2 jajka
    olej rzepakowy do smażenia

Mintaj w panierce kukurydzianej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety kroimy na mniejsze kawałki. Oprószamy solą, pieprzem
    cytrynowym.> Jajka rozkłócamy. Płatki kukurydziane mielimy w młynku
    na miał. Każdy> filet panierujemy w jajku, następnie w pomielonych
    płatkach. Smażymy na> mocno rozgrzanym oleju.

Komentarze

Podobne przepisy