Mintaj w orzechowej panierce

0 (0 ocen)

  • 25 min

Bardzo smaczna rybka, Jeśli ktoś chce jeść zdrowo i dietetycznie to.Polecam.

  • 25 min

Składniki:

  • 600 g filetów z mintaja,
    2 jajka,
    200 g łuskanych orzechów laskowych lub włoskich,
    50 g mąki,
    50 g bułki tartej,
    1 cytryna,
    100 ml oleju,
    sól, pieprz.

Mintaj w orzechowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z mintaja rozmroź. Orzechy zmiksuj. zmiksowane orzechy wymieszaj z bułką tartą. Rybę natrzyj solą i pieprzem, panieruj ją w mące następnie w roztrzepanych jajkach, a na końcu w orzechach z bułką tartą.
  • 2. Filety usmaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Po usmażeniu skrop rybę sokiem z cytryny. Potrawę podawaj z ugotowanym brokułem oraz pokrojonym pomidorkiem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy