Mintaj w migdałach

4.5 (186 ocen)

Dzięki migdałom ryba znana z piątkowych obiadów staje się wyjątkowym daniem.

Składniki:

  • Składniki podstawowe:
    6 filetów z mintaja
    2 duże marchewki
    1 pietruszka
    1 seler
    1 por

    Składnik dodatkowy:
    opakowanie migdałów w płatkach

    Składniki robocze:
    sól,
    pieprz,
    przyprawa uniwersalna
    jajko i mąka do panierowania
    tłuszcz do smażenia

    Dekoracja:
    kwiaty z marchewki, liście z pora, natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mintaj w migdałach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę oprószyć solą i pieprzem, odstawić na kilka minut, aby ryba przeszła przyprawami.
  • 2. Warzywa u myć i obrać. Seler i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, marchewkę pokroić w cienkie paseczki, pora w krążki. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i lekko podsmażamy pokrojone warzywa. Warzywa doprawiamy solą, przyprawa uniwersalna i pieprzem. Warzywa mają się zeszklić.
  • 3. Przyprawione ryby obtaczamy w mące, jajku i migdałach. Smażymy je na rozgrzany tłuszczu.
  • 4. Usmażone ryby podajemy na zeszklonych warzywach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować