Mintaj w majonezowo-koperkowej panierce

  • wyświetlono: 528 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Delikatny filet z mintaja w aksamitnej panierce.

DSC_1166
  • 2 porcje
  • 90min
  • Łatwy

Składniki

250 g filetów z mintaja
1 łyżka majonezu
1 łyżka posiekanego koperku
1 łyżeczka słodkiej musztardy
sól, pieprz
4 łyżki mąki
4 łyżki bułki tartej
olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Mintaj w majonezowo-koperkowej panierce

  • Mintaj w majonezowo koperkowej panierce1. Filety osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na 10 cm kawałki.
    Majonez mieszamy z posiekanym koperkiem, solą, pieprzem i słodką musztardą. Marynujemy godzinę.
    Mąkę mieszamy z bułką tartą, obtaczamy filety, smażymy na rozgrzanym oleju.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

obiad na piątekpiątkowy obiadryba w panierce

Komentarze

Podobne przepisy

Mintaj w serowej panierce

Dodane przez: Koronowianka

MINTAJ W SEROWEJ PANIERCE

Bardzo dobrze do tego dania smakuje...

Filet w majonezowo-orzechowej panierce

Dodane przez: joanna30

Filet zapiekany w majonezowo-orzechowej panierce

Pyszny sposób na fileta z kurczaka....

Mintaj w panierce

Dodane przez: RedakcjaPP

Mintaj w panierce

Często robię na obiad ryby. Od...

Pstrąg tęczowy

Dodane przez: 2milutka

Pstrąg tęczowy w koperkowej śmietanie

Delikatna ryba jaką jest pstrąg...

Filet z dorsza w koperkowej panierce

Dodane przez: monika016

Filet z dorsza w koperkowej panierce

Smażoną, panierowaną rybę zna każdy...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE