Mintaj w majonezowo-koperkowej panierce

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Delikatny filet z mintaja w aksamitnej panierce.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g filetów z mintaja
    1 łyżka majonezu
    1 łyżka posiekanego koperku
    1 łyżeczka słodkiej musztardy
    sól, pieprz
    4 łyżki mąki
    4 łyżki bułki tartej
    olej do smażenia

Mintaj w majonezowo-koperkowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mintaj w majonezowo koperkowej panierce 1. Filety osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na 10 cm kawałki.
    Majonez mieszamy z posiekanym koperkiem, solą, pieprzem i słodką musztardą. Marynujemy godzinę.
    Mąkę mieszamy z bułką tartą, obtaczamy filety, smażymy na rozgrzanym oleju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy