Mintaj w kolorowej zalewie

5 (163 ocen)

  • 60 min

Polecam danie które równie dobrze nadaje się na kolacje jak i na przyjęcie okolicznościowe.Gościom bardzo smakuje..

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg,mintaja(albo innej rybki) kilka ogórków kiszonych
    2 czerwone papryki
    puszka kukurydzy
    4cebule
    olej,sól
    mąka do panierki
    ZALEWA: 20dkg.ketchupu
    20dkg,konc.pomidorowego
    1szklanka cukru
    0.5 szklanki octu
    4łyżki oleju
    Zalewę zagotować.
Wystaw ocenę:

5 (163 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Mintaj w kolorowej zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety kroimy w kawałki,solimy i obtaczamy w mące.Smażymy na rozgrzanym oleju układamy na półmisku.
    Papryki i ogórki kroimy w kosteczkę,cebulę w talarki a kukurydzę osączamy z puszki.
    Wszystkie składniki wkładamy do miski i mieszam-zrobi się bardzo kolorowo :)
    Na kawałki usmażonej rybki nakładamy warzywa i na to wylewamy gorącą zalewę.
    Zostawiamy do ostygnięcia i wstawiamy do lodówki.
  • 2. SMACZNEGO!!!

Porady

Rybka z tym sosikiem jest bardzo dobra.Polecam cieplutko.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować