Mintaj w czosnku

0 (0 ocen)

  • 15 min

Moja rodzina uwielbia ryby w różnych odsłonach

  • 15 min

Składniki:

  • - 2 płaty mrożonego mintaja
    - jajko
    - sól
    - pieprz
    - 5 ząbków czosnku
    - mąka
    - bułka tarta
    - olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mintaj w czosnku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płaty odmrozić, odsączyć z wody i pokroić na mniejsze porcje. Obtoczyć w mące. Jajko roztrzepać z solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.W tak przygotowanym jajku zamoczyć mintaje, następnie oprószyć bułką tartą i włożyć na rozgrzany olej. Smażyć z obu stron. Podawać z ziemniakami i ulubionym zestawem surówek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować