Mintaj pod chlebową panierką

0 (0 ocen)

  • 45 min

Pyszna, chrupiąca, pachnąca czosnkiem

  • 45 min

Składniki:

  • 70 dag. filetów z mintaja
    4 kromki chleba tostowego
    2 ząbki czosnku
    1/2 pęczka natki pietruszki
    15 dag. sera
    4 łyżki oleju
    sól, pieprz ziołowy
    sok z cytryny

Mintaj pod chlebową panierką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Panierka chlebowa 1. Rybę umyć, osuszyć, pokroić na kawałki. Każdy kawałek skropić sokiem z cytryny, posolić, oprószyć ziołowym pieprzem. Przygotować panierkę. Chleb tostowy pokroić w drobną kosteczkę, dodać starty ser, posiekaną natkę i ząbki czosnku. Wymieszać wszystko z olejem.
  • Mintaj po panierką 2. Rybę wyłożyć na blaszkę do pieczenia, obłożyć dokładnie panierką chlebową i wstawić do nagrzanego do 190 stopni piekarnika. Piec ok. 20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy