Minigołąbki w liściach szpinaku

  • wyświetlono: 151 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Interesują mnie przepisy z różnych regionów świata. Z nich czerpię swoje pomysły. Moje gołąbki to połączenie greckiej i polskiej tradycji.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Leszek Kosmalski, Legnica
Publikacja: Archiwalne przepisy

Składniki

● 1 kg szpinaku
● cebula
● sól do wody
● 35 dag mielonego mięsa
● przyprawy: po 1/3 łyżeczki oregano, curry, mielonego pieprzu, soli, majeranku, przyprawy orientalnej, np. masala

Sposób przygotowania przepisu:

Minigołąbki w liściach szpinaku

  • 1. Liście szpinaku myjemy, blanszujemy,
    odcedzamy i delikatnie
    osuszamy. Małe liście drobno
    siekamy, duże odkładamy.
  • Minigołąbki w liściach szpinaku2. Farsz: cebulę obieramy i kroimy
    w małą kostkę. Z przyprawami
    dodajemy do mięsa. Mieszamy
    z posiekanym szpinakiem.
  • 3. Na 2-3 liście szpinaku nakładamy
    po łyżeczce farszu. Zawijamy.
    Gołąbki wkładamy do
    garnka, zalewamy wodą. Solimy.
    Dusimy ok. godziny.

Porady

Podajemy z ryżem i pomidorami. Można polać je sosem.
PPK_05-2011

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sezonowe_przysmakiszpinak

Komentarze

Podobne przepisy

image-0bjfx4n

Dodane przez: gizmo_ne

Stek z tuńczyka na liściach szpinaku

Szybki i zdrowy posiłek dla każdego.

Dodane przez: teresa-kr

Pstrągi w liściach kapusty

Lubię oglądać programy o gotowaniu...

Gołąbki w liściach winogron

Dodane przez: Bolkaa

Gołąbki w liściach winogron

Smak może Was pozytywnie zaskoczyć...

Karkówka w liściach kapusty

Dodane przez: RedakcjaPP

Karkówka w liściach kapusty

Od lat zajmuję się domem. Lubię...

danie

Dodane przez: maalikaa

Kurczak w liściach kapusty

Oszukane gołąbki, ciekawa propozycja...

Gołąbki w liściach botwiny

Dodane przez: kasik1p3

Gołąbki w liściach botwiny

Gołąbki troszkę inne niż zwykle...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE