Miniciasteczka na patyku

5 (2 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pierwszy raz robiłam takie ciasteczka. Trochę czasu nad nimi posiedziałam, a wydawały mi się takie łatwe. Ogólnie ciasteczka były przepyszne i strasznie słodkie, ale to nie było ich minusem. Największym chyba było męczenie się z ich dekoracją. Pomimo spędzenia nad nią sporo czasu jak najbardziej polecam zrobić miniciasteczka na patyku.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 2/3 szklanki mąki tortowej
    - 0,5 szklanki cukru
    - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    - szczypta soli
    - 1 łyżka śmietany
    - 1 jajko
    - 4 dag margaryny Kasi
    - 1/3 szklanki mleka
    Dodatkowo:
    - 10 dag mlecznej czekolady
    - różne posypki cukrowe
    - patyczki do szaszłyków
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Miniciasteczka na patyku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Najpierw margarynę ucieramy z suchymi składnikami, czyli z mąką, cukrem, proszkiem do pieczenia oraz z solą.
  • 2. Z kolei pozostałe mokre składniki łączymy w osobnej misce.
  • 3. Połączone składniki wlewamy do tych utartych i ucieramy ciasto. Powinno być ono lejące.
  • 4. Nagrzewamy urządzenie do pieczenia cake pops.
  • 5. Porcję ciasta wlewamy do urządzenia i pieczemy przez czas, który jest podany w instrukcji. Wszystko będzie zależeć od tego jakie masz urządzenie. W moim przypadku piekłam przez około 3 minuty.
  • 6. Ciasteczka wyjmujemy, a następnie je studzimy.
  • 7. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
  • 8. Ciasteczka zanurzamy w czekoladzie i obtaczamy bądź posypujemy posypką.
  • 9. Układamy je na folii aluminiowej. Gdy zastygną nadziewamy ciasteczka na patyczki.
  • 10. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować