Mini zapiekanki z kaszy gryczanej, z kiełbasą i kiełkami rzodkiewki

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Robi się szybko, wygląda super i smakuje naprawdę wybornie. Do tego możecie wrzucić do nich wszystkie końcówki jakie zostały Wam w lodówce. U mnie właśnie tak było. Kilka tzw. resztek i pyszna kolacja gotowa. Dobre na zimno jaki i na ciepło. Serdecznie zapraszam:)

  • 45 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 175 g ugotowanej kaszy gryczanej nie palonej
    105 g kiełbasy śląskiej
    garść kiełków rzodkiewki
    4-5 kawałków papryki konserwowej
    1,5 jajka
    3 małe serki topione ( trójkąty)
    1 łyżeczka przyprawy do pizzy
    sól, pieprz do smaku
    ketchup
    cebulka prażona
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Mini zapiekanki z kaszy gryczanej, z kiełbasą i kiełkami rzodkiewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowaną kaszę ostudzić, przełożyć do miski. Kiełbasę obrać z osłonki, pokroić na mniejsze kawałki i zmiksować w małym pojemniku blendera z ostrzami. Dodać do kaszy. Kiełki posiekać drobno. Paprykę również drobno posiekać. Wymieszać w misce. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Do pojemnika z ostrzami wbić jajko, dodać serki topione i zmiksować na gładko. Dodać do kaszy z kiełbasą i po raz ostatni wymieszać.
  • 2. Do foremek na muffinki nałożyć po 2 łyżki kaszy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 st i piec około 25 minut. Na około 5 minut przed końcem na wierzch zapiekanek zrobić kleks z ketchupu i ponownie wstawić do piekarnika. Wyjąć z piekarnika i posypać każdą zapiekankę cebulką prażoną. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować