Mini zapiekanki

5 (197 ocen)

Polubią dzieci jak i dorośli:-)

Składniki:

  • 10 kajzerek
    50 dag pieczarek
    2 cebule
    30 dag sera żółtego (ja użyłam domowego)
    kostka grzybowa
    ketchup
    oliwa do smażenia
    masło
Wystaw ocenę:

5 (197 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Mini zapiekanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kajzerki przekrwawmy na pół i smarujemy masłem, następnie ketchupem. Cebulę dusimy, dodajemy pieczarki i kostkę grzybową. Wykładamy na bułki. Posypujemy startym żółtym serem. Wkładamy do piekarnika na 180 stopni i pieczemy aż ser się rozpuści.

Porady

Do masła możemy dodać rozgnieciony ząbek czosnku wtedy zapiekanki zyskają ciekawy smak. Również można ich zrobić w piekarniku z funkcją opiekacza.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować