Mini zapiekanki

0 (0 ocen)

  • 40 min

Mała gratka dla niejadka ;)

  • 40 min

Składniki:

  • 100g mięsa mielonego
    3 łyżki pomidorów krojonych z puszki
    6 kromek bułki wrocławskiej
    kawałek cebuli
    kawałek czerwonej papryki
    3 plastry żółtego sera
    sól
    pieprz
    keczup

Mini zapiekanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mięso podsmażamy i doprawiamy. 1. Mięso podsmażamy na oleju. Kiedy się zrumieni dodajemy pomidory. Doprawiamy solą, pieprzem oraz keczupem.
  • Warzywa kroimy w cienkie paseczki. 2. Paprykę oraz cebulę kroimy w bardzo cienkie paski.
  • Nakładamy wszystkie składniki. 3. Kromki układamy na blaszce do pieczenia. Na nich równomiernie rozkładamy mięso oraz cebulę z papryką. Żółty ser ścieramy na tarce i posypujemy nim każda zapiekankę.
  • Zapiekamy w piekarniku. 4. Wstawiamy je do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i zapiekamy około 10-15 minut. Bułeczka powinna być chrupiąca a ser roztopiony. Podajemy z odrobiną keczupu, ja użyłam łagodnego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy