Składniki burgerów:
3 szklanki ugotowanej kaszy gryczanej
2 jaja
1/3 szklanki śmietany kremówki
3 łyżki drobno startej marchewki
Cebula biała
2 łyżki pokrojonej natki pietruszki
2 ząbki czosnku
Sól, pieprz
Nadzienie:
Opakowanie kremowy serek szczypiorkowy 150 gram
Kiełbasa krakowska około 100 gram w cienkich plasterkach
Papryka czerwona
mały Ogórek sałatkowy
Około 15-20 dag żółtego sera w kawałku
Sposób przygotowania przepisu:
Mini wegetariańskie burgery gryczane
1.
Przygotuj burgery. Cebulę obierz i zetrzyj na tarce. Czosnek obierz i
przeciśnij przez praskę. Do miski wrzuć
natkę, marchewkę, cebulę, czosnek kaszę, ubite na puszystą masę jaja,
śmietanę i przyprawy do smaku.
Wymieszaj dokładnie. Jeśli masa byłaby za mało wilgotna dodaj trochę
wody. Masę przełóż do foremek na
muffinki do 2/3 wysokości. Piecz około 25 minut w temperaturze 180
stopni. Po wystudzeniu przekrój wzdłuż na 2 części.
2.
Ogórki, paprykę umyj i potnij w drobne ozdobne kawałki. Ser potnij na
drobną kosteczkę. Burgery od
przeciętej środkowej strony posmaruj serkiem. Następnie na jeden
plasterek wyłóż ozdobnie plasterki ogórka
oraz sera żółtego i papryki tworząc naprzemienny wzór. na wierzch
połóż drugą cześć od przekrojonego
burgera.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze