Mini torciki z tatarem z łososia

0 (0 ocen)

  • 20 min

Łosoś i awokado to jedno z moich ulubionych połączeń, tym razem w pysznej przekąsce.

  • 20 min

Składniki:

  • 1op (100g) tatara z wędzonego łososia
    3 kromki pumpernikla
    ½ awokado
    1 łyżka kaparów ( kilka zostawiamy do dekoracji)
    ½cebulki czerwonej
    3 łyżki serka kanapkowego
    Sok z ½cytryny
    Natka pietruszki
    Świeżo mielony pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Tatar

Mini torciki z tatarem z łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wykrawanie krążków z pumpernikla 1. Za pomocą okrągłej foremki do wykrawania ciasteczek z pumpernikla wykroić krążki (z jedne kromki 4 krążki). 6 krążków posmarować serkiem kanapkowym.
  • Nakładamy kolejne warstwy torcika 2. Na serek wyłożyć posiekaną drobno cebulkę czerwoną, następnie drobno pokrojone awokado skropione sokiem z cytryny i wymieszane z posiekanymi kaparami, oprószyć świeżo mielonym pieprzem. Kolejna warstwa to porcja tatara z łososia, którego przykrywamy krążkiem pumpernikla i znowu nakładamy porcję tatara z łososia.
  • Gotowe mini torciki z tatarem z łososia 3. Torciki dekorujemy natką pietruszki, kaparami wg uznania, oprószamy świeżo mielonym pieprzem, podajemy z plasterkami cytryny.

Porady

Możemy użyć innego ulubionego pieczywa.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś wędzony

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować