Łosoś i awokado to jedno z moich ulubionych połączeń, tym razem w pysznej przekąsce.
20 min
Składniki:
1op (100g) tatara z wędzonego łososia
3 kromki pumpernikla
½ awokado
1 łyżka kaparów ( kilka zostawiamy do dekoracji)
½cebulki czerwonej
3 łyżki serka kanapkowego
Sok z ½cytryny
Natka pietruszki
Świeżo mielony pieprz
Mini torciki z tatarem z łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Za pomocą okrągłej foremki do wykrawania ciasteczek z pumpernikla wykroić krążki (z jedne kromki 4 krążki). 6 krążków posmarować serkiem kanapkowym.
2.Na serek wyłożyć posiekaną drobno cebulkę czerwoną, następnie drobno pokrojone awokado skropione sokiem z cytryny i wymieszane z posiekanymi kaparami, oprószyć świeżo mielonym pieprzem. Kolejna warstwa to porcja tatara z łososia, którego przykrywamy krążkiem pumpernikla i znowu nakładamy porcję tatara z łososia.
3.Torciki dekorujemy natką pietruszki, kaparami wg uznania, oprószamy świeżo mielonym pieprzem, podajemy z plasterkami cytryny.
Komentarze