Mini torciki z dżemem i kremem maślanym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru. Dodajemy żółtka i ubijamy. Wsypujemy obie mąki oraz proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do blaszki o wymiarach około 24 cm x 35 cm wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez około 30 minut w temperaturze 170 stopni. Upieczony odstawiamy do ostygnięcia. Z biszkoptu wycinamy biszkopciki za pomocą obręczy o średnicy 9 cm.
3.Kwiaty: masło ucieramy na puszystość, do białości. Stopniowo dodajemy mleko i ucieramy. Krem dzielimy na trzy części. Mniejszą część barwimy na zielono, drugą na jasno różowo, trzecią na ciemnoróżową. Różowe kremy przekładamy do rękawa cukierniczego z końcówką do tulipanów i wyciskamy kwiaty na torcikach. Zielony krem przekładamy do rękawa cukierniczego z końcówką do listków i wyciskamy liście. Gotowe!
Komentarze