Mini torciki cappuccino z niespodzianką

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 1 godz. 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Głęboki smak cappucino, delikatność. Po prostu wspaniałe ciacho. Idealna od święta i na co dzień. Zamietajcie przepis,- można wykorzystać na Walentynki, Dzień Kobiet, albo Dzień Matki, zapraszam:)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Biszkopt:
    3 jajka
    3 łyżki mąki pszennej
    1,5 łyżki miałkiej kawy rozpuszczalnej
    5 łyżek cukru
    Masa:
    400 g śmietany 30%
    1 śmietan-fix
    1,5 łyżki cukru pudru
    3 łyżki cappuccino w proszku ( u mnie orzechowe)
    Dodatkowo:
    8 galaretek w czekoladzie
    1/2 tabliczki mlecznej czekolady
    tortownica 20 cm
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Torty

Mini torciki cappuccino z niespodzianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • biszkopt pokroić 1. Biszkopt:
    Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Następnie dodawać po łyżce cukier i nadal ubijać. Stale ubijając dodawać po jednym żółtku. Odłożyć mikser i do masy jajecznej przesiać sypkie składniki . Delikatnie lecz dokładnie je wymieszać. Tortownice wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać biszkopt i piec około 20 minut w 170 st do suchego patyczka. Wyjąć, ostudzić na kratce. Następnie obręczą do żywności ( średnica 9 cm) wykroić 4 krążki. Każdy krążek przekroić na pół. Resztę biszkoptu zamrozić lub przygotować bajaderki.
  • 2. Masa:
    Do wysokiego naczynia przelać śmietanę. Wstępnie ubić, dodać proszek cappuccino. Wymieszać. Cukier puder wymieszać z zagęstnikiem i porcjami dodawać do śmietany ( stale ubijać ją mikserem).
  • dać krem i galaretki 3. Wykonanie:
    W obręczach umieścić biszkopt. Wyłożyć po łyżce kremu i rozsmarować. Następnie do każdej foremki włożyć po dwie galaretki. Dać znowu po łyżce kremu, wyrównać. Ułożyć drugi kawałek biszkoptu. Następnie rozsmarowac po łyżce kremu. Przez sitko posypać torciki proszkiem cappuccino. Z reszty kremu zrobić rozetki na torcikach. Wstawić torciki do lodówki na 2 -3 godziny.
  • zrobić serduszka 4. W międzyczasie czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Gdy czekolada lekko przestygnie, przełożyć do woreczka, odciąć różek i czekoladą malować serduszka na papierze do pieczenia. Wstawić do lodówki, aby stwardniały. Gdy to nastąpi wbić w torciki. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować