mini torciki wafelkowe przekładane masą krówkową i jogurtową
Składniki:
200 g małych okrągłych suchych wafli ( 2 paczki )
1 puszka masy krówkowej ( 460 g )
1 duży jogurt truskawkowy ( 350 g )
1 galaretka truskawkowa
3/4 szk gorącej przegotowanej wody
sos czekoladowy
sos truskawkowy
1.Galaretkę wsypać do gorącej przegotowanej wody i dokładnie wymieszać.
Schłodzić, ale nie dopuścić do stężenia.
Gdy galaretka jest zimna wlać do blendera, dodać jogurt i wymieszać.
2.Odstawić w chłodne miejsce do lekkiego stężenia.
Konsystencja powinna być taka aby można było piankę smarować.
3.Każdy wafelek smarować na przemian masą krówkową, masą jogurtową.
Wierzch i boki torcików posmarować masą jogurtową.
Na koniec polać sosem czekoladowym i truskawkowym.
Komentarze