Mini torciki

0 (0 ocen)

mini torciki wafelkowe przekładane masą krówkową i jogurtową

Składniki:

  • 200 g małych okrągłych suchych wafli ( 2 paczki )
    1 puszka masy krówkowej ( 460 g )
    1 duży jogurt truskawkowy ( 350 g )
    1 galaretka truskawkowa
    3/4 szk gorącej przegotowanej wody
    sos czekoladowy
    sos truskawkowy

Mini torciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę wsypać do gorącej przegotowanej wody i dokładnie wymieszać.
    Schłodzić, ale nie dopuścić do stężenia.
    Gdy galaretka jest zimna wlać do blendera, dodać jogurt i wymieszać.
  • 2. Odstawić w chłodne miejsce do lekkiego stężenia.
    Konsystencja powinna być taka aby można było piankę smarować.
  • 3. Każdy wafelek smarować na przemian masą krówkową, masą jogurtową.
    Wierzch i boki torcików posmarować masą jogurtową.
    Na koniec polać sosem czekoladowym i truskawkowym.

Komentarze

Podobne przepisy