Mini torcik z bezami i truskawkami

0 (0 ocen)

Delikatny , pyszny i błyskawiczny deser który z pewnością zachwyci każdego łasucha :)

Składniki:

  • -ok. 30 ciemnych bez
    -25 truskawek
    -300 ml śmietany 30%
    -20 g cukru z prawdziwą wanilią i nutą kardamonu
    -1 łyżeczka cukru pudru

Mini torcik z bezami i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki kroimy na połowy, śmietankę ubijamy na sztywno z cukrami.
  • 2. Spód tortownicy o średnicy 20 cm wykładamy bezami. Wylewamy połowę śmietany i układamy połowę truskawek. Przykrywamy kolejnymi bezami, wylewamy drugą połowę śmietanki i układamy pozostałe truskawki.
  • 3. Wstawiamy na minimum 3 godziny do lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy