Mini torcik na mini okazje - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczemy biszkopt na dużej blasze najlepiej dzien wcześniej, gotujemy budyn z cukrem i studzimy, następnie miksujemy z miekkim masłem dodajac po trochu budyniu, wlewamy 2łyżki sprytusu, rozpuszczoną czekoladę lub 2 łyżki kakao, ewentualnie olejek zapachowy, szkalnke przegotowanej wody łączymy z2 łyżkami spirytusu i sokiem z cytryny lub pomaaranczy, słodzimy 1łyżkę, namaczamy tym biszkopt. Kroimy go wzdłuż w 3 pasy. Na patarze zawijamy rulony z paska biszkoptu posmarowanego masą. Środkowy pasek przekłądamy dzemem porzeczkowym lub wiśniowym, koniecznie kwaśnym. Po zwinięcu wszystkich pasów smarujemy masa dookoła i posypujemy np, startym na tartce biszkoptem lub połamanymi suchymi waflami, startą czekoladą lub posiekanymi orzechami, Dowolnie dokorujemy.
Komentarze