Mini torcik kanapkowy

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby

Pyszny, szybki w wykonaniu pomysł na śniadanie lub ciekawie podaną przystawkę dla gości.

  • 15 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • proporcje na 1 torcik:
    2 kromki ciemnego chleba
    4 łyżeczki serka śmietankowego
    2 łyżeczki posiekanego koperku
    plaster wędzonego łososia
    pieprz
    sok z cytryny

    wykończenie:
    4 plasterki serka topionego
    2 łyżeczki czarnego kawioru
    plasterek wędzonego łososia
    natka pietruszki
    marynowane papryczki sweet drops
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Mini torcik kanapkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z kromek za pomocą obręczy wycinamy 2 kółka. Jedno kółko układamy na dnie obręczy. Kromkę smarujemy serkiem, posypujemy koperkiem, układamy łososia skropionego sokiem z cytryny. Łososia smarujemy serkiem, a serek posypujemy koperkiem. Całość dociskamy drugim kółkiem chlebowym. Ostrożnie zdejmujemy obręcz.

    Z jednego plasterka topionego sera wycinamy kółko, kładziemy je na wierzchu tortu. Boki oklejamy pozostałymi plasterkami. Dociskamy serek palcami by dobrze się skleił. Wierzch dekorujemy różą z łososia, pietruszką, kawiorem oraz papryczkami sweet drops.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować