Mini torcik dla dzieci

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Coś szybkiego dla najmłodszych łasuchów i ich gości.

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Biszkopt:
    3 jajka
    1/2 szkl cukru
    1,5 opakowania budyniu czekoladowego
    1/4 szkl mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Krem:
    330ml kremówki 30%
    1,5 łyżki cukru pudru
    250g mascarpone

    Dodatkowo:
    dżem z porzeczkowy
    owoce: banany, maliny, jagody, winogrona itp.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Torty

Mini torcik dla dzieci - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt:
    Całe jajka połączyć z cukrem, miksować do rozpuszczenia cukru. Dodać przesianą mąkę z proszkiem i budyniem i chwilę mieszać. Ciasto wlać na blachę wyłożoną papierem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec 1700 ok. 25 minut (termoobieg) do suchego patyczka.

    Krem:
    Kremówkę wymieszać mikserem z mascarpone i cukrem pudrem do uzyskania konsystencji kremu.

    Wykonanie całości:
    Ciasto przekroić na trzy części. Przekładać je dżemem, kremówką, owocami. Dowolnie udekorować.

Porady

Składniki na krótką blaszkę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mascarpone Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować