Mini torcik 3-Bit

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Ciasto 3-BIT w trochę innej formie- małe, eleganckie torciki. Pyszne i naprawdę efektowne:)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2,5 paczki słonych krakersów
    1 litr mleka
    2 opakowania budyniu waniliowego
    puszka masy kajmakowej
    0,5 litra śmietanki 36%
    cukier puder do smaku
    łyżeczka cynamonu
    łyżeczka kakao
    świeże maliny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Mini torcik 3-bit - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto 1. Składniki na 6 lub 8 mini torcików, w zależności od tego jaką średnicę będą miały wycinane przez nas torciki. Ciasto robimy na dużej prostokątnej blasze, potem wycinamy kółka ( szklanką, okrągłą foremką - czym nam pasuje).
  • Mini torcik 3-Bit 2. Na blasze układamy pierwszą warstwę krakersów. Gotujemy budyń wg przepisu na opakowaniu. Wylewamy na krakersy taki gorący budyń.
    Na to układamy następną warstwę krakersów. Masę kajmakową otwieramy, wstawiamy do garnka z gorącą wodą i chwilkę mieszamy - będzie łatwiej ją rozprowadzić. Rozsmarowujemy ją na krakersach, następnie lekko oprószamy cynamonem. Układamy kolejną warstwę krakersów i odstawiamy na chwilę do wystudzenia.
  • Mini torcik 3-Bit 3. Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy cukru pudru do smaku wg naszego uznania. Rozkładamy ją na ostatniej warstwie krakersów. Całość oprószamy cynamonem i szczyptą kakao. Schładzamy. Następnie z dużej blachy ostrożnie wycinany okrągłą foremką/ szklanką/ miseczką mini torciki. Układamy na nich świeże maliny i podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować