Mini tarty z zielonymi szparagami, szynką, pecorino i jajkiem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszne mini tarty z zielonymi szparagami, szynką, serem pecorino oraz jajkiem to wspaniała propozycja na śniadanie lub kolację.

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 g ciasta francuskiego
    15 zielonych szparagów
    3 plasterki wędzonej surowej szynki
    3 jajka
    ser pecorino do posypania

Mini tarty z zielonymi szparagami, szynką, pecorino i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Formy na mini tarty wykładamy ciastem francuskim. Na cieście układamy szparagi, przekładamy je szynką pokrojoną w paseczki. Całość posypujemy startym serem pecorino. Na każdą tartę ostrożnie wbijamy jajko.
    Pieczemy w 200 stopniach C od 12 do 15 minut, ciasto powinno być rumiane, a żółtko jajka nadal płynne.
    Podajemy od razu po przygotowaniu. Można posypać natką pietruszki lub ulubionymi ziołami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy