Mini tarty z serem i jabłkiem

0 (0 ocen)

  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Właściwie nie mogę się zdecydować czy bardziej smakowały mi na ciepło, czy na zimno... Były chyba jednakowo pyszne...

  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ciasto francuskie gotowe (na 9 porcji arkusz o wymiarach ok. 27x27cm): 1 sztuka
    - ser żółty: 9 plastrów
    - jabłko: 1 sztuka
    - oliwa: 2 łyżki
    - tymianek świeży: 1 łyżka
    - sól morska, pieprz świeżo mielony (do smaku): 1 szczypta

Mini tarty z serem i jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto pokroić na 9 kwadratów.
  • 2. Na każdym położyć plasterek sera.
  • 3. Jabłko przekroić na ćwiartki (nie obierać ze skórki), wydrążyć gniazdo nasienne. Ćwiartki pokroić na cienkie plasterki.
  • Mini tarty z serem i jabłkiem 4. Plasterki jabłka ułożyć na serze, posmarować oliwą, posypać tymiankiem, oprószyć solą i pieprzem.
  • 5. Piec 20-25 minut (do lekkiego zrumienienia) w temp. 210st.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy