Mini tarty z cukinią, pomidorkami i szynką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Chrupiący spód z ciasta francuskiego, a na nim młoda zielona cukinia, pomidorki koktajlowe, świeże zioła i wędzona szynka.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • na 3 porcje:
    150 g ciasta francuskiego
    mała cukinia
    9 pomidorków koktajlowych
    3 plasterki wędzonej szynki
    3 plasterki sera cheddar
    szczypiorek, lubczyk
    pieprz
    olej rzepakowy w atomizerze do skropienia

Mini tarty z cukinią, pomidorkami i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Foremki na mini tarty wykładamy ciastem francuskim. Na cieście francuskim układamy cienko pokrojoną cukinię, szynkę, pomidorki, ser oraz posiekane zioła. Całość posypujemy pieprzem i skrapiamy olejem. Pieczemy przez 15 minut w 200 stopniach. Takie mini tarty świetnie smakują zarówno na gorąco jak i przestudzone. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy