Mini-tarty pełnoziarniste ze szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na 4, rozwałkować i wykleić nim 4 foremki do tartaletek.
2.Ze szparagów odłamać końcówki, łodygi pokroić w plasterki, ok. 5-centymetrowe główki zostawić w całości. Pora pokroić w półplasterki. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju, wrzucić pora i szparagi (bez główek), posypać solą i pieprzem i zeszklić. Paprykę pokroić w kostkę, oliwki i plasterki. Jajka roztrzepać z jogurtem, wymieszać z warzywami, doprawić solą, pieprzem i chili.
3.Masę jajeczno-warzywną wylać na przygotowane spody, na wierzchu ułożyć główki szparagów i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni (termoobieg) na 30 minut. Podawać ciepłe :)
Komentarze