Mini tarty kokosowe z owocami

0 (0 ocen)

Kokosowe mini tarty z owocami.

Składniki:


  • Kruche ciasto
    25 dkg mąki pszennej
    5 dkg kokosu
    20 dkg masła
    10 dkg cukru
    1 żółtko
    2 łyżki kwaśnej śmietany
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    sól szczypta
    Krem
    250 ml zimnej kremówki
    160 g serka homogenizowanego waniliowego
    1 łyżka cukru pudru
    1,5 łyżeczki żelatyny
    maliny
    jeżyny
    borówki
    banan
    brzoskwinia
    kiwi
    winogrona ciemne
    2 szt polewa do tortów bezbarwna
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Mini tarty kokosowe z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kruche ciasto; na stolnicę przesiać mąkę zrobić dołek wbić jajko, dodać cukry, śmietanę i zimne masło. Posiekać nożem a następnie w miarę szybko zagnieść ciasto i uformować kulkę. Ciasto włożyć do woreczka i schładzać przez godzinę w lodówce. Po wyjęciu z lodówki wylepić wysmarowane i wysypane foremki do tartaletek. Upiec na złoto w piekarniku nagrzanym na 200 stopni około 15 min. Wyjąć i ostudzić.

    Krem: serek przełożyć do miski i rozmieszać, zimną kremówkę ubić na sztywno i dodawać po łyżce do serka delikatnie mieszając. Na koniec wlać rozpuszczoną w 1/4 szklance letnią żelatynę, wymieszać. Na zimne ciasto wyłożyć krem. Włożyć na 15 min do lodówki do zastygnięcia. Ułożyć owoce i polać polewą do tortów. Polewę przygotować wg przepisu na opakowaniu i ostudzić. Możemy użyć dowolnych owoców.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować