Gdy nie mamy czasu lub warunków na pieczenie to do przygotowania tego deserku możemy wykorzystać gotowe tartaletki. Z kremem jogurtowo czekoladowym smakują rewelacyjnie.Moje córeczki były zachwycone.
Składniki:
24 szt mini tartaletek,
200 g jogurtu kremowego,
50 g białej czekolady,
1 łyżeczka mleka,
1 łyżeczka żelatyny,
ok 40 ml gorącej wody,
Mini tartaletki z masą jogurtowo czekoladową z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czekoladę z dodatkiem mleka rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, dodajemy do rozpuszczonej czekolady i dokładnie mieszamy, studzimy.
Przestudzoną czekoladę dodajemy do jogurtu i dokładnie mieszamy. Gotową masą napełniamy tartaletki i dekorujemy malinami. Odstawiamy do lodówki do stężenia. Smacznego!
Komentarze