Uwielbiam eksperymenty w kuchni a w szczególności, gdy moje "wynalazki" testuję na domownikach. Przepis na mini sznycelki powstał, gdy miałam ochotę na coś szybkiego a zarazem wykwintnego i udało się.
35 min
Składniki:
sznycle z indyka
szynka
pieczarki
cebula
pomidory
ser mozarella
Mini sznycelki z serem mozarella - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sznycle z indyka myjemy i osuszamy. Następnie dzielimy na niewielkie kawałki i rozbijamy lekko tłuczkiem nadając im kształt lekko okrągły. Oprószamy solą i pieprzem. Podsmażamy na patelni rumieniąc sznycelki z obu stron.
Pieczarki kroimy w półplasterki i smażymy na oliwie, następnie dodajemy pokrojoną w cienkie paseczki (słupki) szynkę i dalej smażymy, dodajemy posiekaną cebulkę i posiekane pomidory, całość doprawiamy do smaku przyprawami i odparowujemy tak by powstał lekko gęstawy sosik.
Sznycelki układamy na patelni i polewamy naszym sosem. Na wierzch układamy mozarellę pokrojoną w plastry i dusimy pod przykryciem do momentu roztopienia sera.
Sznycelki można podawać z frytkami i świeżą surowką.
Komentarze