Mini sznycelki z serem mozarella

0 (0 ocen)

  • 35 min

Uwielbiam eksperymenty w kuchni a w szczególności, gdy moje "wynalazki" testuję na domownikach. Przepis na mini sznycelki powstał, gdy miałam ochotę na coś szybkiego a zarazem wykwintnego i udało się.

  • 35 min

Składniki:

  • sznycle z indyka
    szynka
    pieczarki
    cebula
    pomidory
    ser mozarella

    przyprawy:
    sól
    pieprz
    oregano
    bazylia

Mini sznycelki z serem mozarella - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sznycle z indyka myjemy i osuszamy. Następnie dzielimy na niewielkie kawałki i rozbijamy lekko tłuczkiem nadając im kształt lekko okrągły. Oprószamy solą i pieprzem. Podsmażamy na patelni rumieniąc sznycelki z obu stron.

    Pieczarki kroimy w półplasterki i smażymy na oliwie, następnie dodajemy pokrojoną w cienkie paseczki (słupki) szynkę i dalej smażymy, dodajemy posiekaną cebulkę i posiekane pomidory, całość doprawiamy do smaku przyprawami i odparowujemy tak by powstał lekko gęstawy sosik.

    Sznycelki układamy na patelni i polewamy naszym sosem. Na wierzch układamy mozarellę pokrojoną w plastry i dusimy pod przykryciem do momentu roztopienia sera.

    Sznycelki można podawać z frytkami i świeżą surowką.

    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy