Mini szaszłyki

0 (0 ocen)

w sam raz na 1 ząb, zamiast tradycyjnych szaszłyków mini szaszłyczki

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
    1 pęto kiełbasy

    Marynata:
    3 łyżki musztardy
    2 łyżki oleju
    1 łyżka miodu
    2 ząbki czosnku
    1/2 łyżeczki papryki ostrej w proszku
    sól, pieprz

Mini szaszłyki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać wszystkie składniki marynaty. Kurczaka pokroić w kostkę, wymieszać z marynatą, odstawić na 2 godziny. Na wykałaczki nałożyć plasterek kiełbasy, następnie mięso z kurczaka i plasterek kiełbasy, powtarzać czynność do skończenia składników. Smażyć na grillu ze wszystkich stron.

Porady

- wykałaczki namoczyć w wodzie przed nabiciem mięsa

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy