Mini szarlotki w cieście biszkoptowym

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Ekspresowe przygotowanie, szybko również znika.

  • 35 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jabłka
    2 jajka
    7 dag cukru
    1 cukier waniliowy
    100 ml mleka
    2 dag roztopionego masła
    8 dag mąki
    4 łyżki płatków migdałowych

Mini szarlotki w cieście biszkoptowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka pokroić w cieniutkie półplasterki .
  • 2. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym.
  • 3. Dodać mleko i masło, dokładnie wymieszać.
  • 4. Dodać mąke i wymieszać na jednolitą masę.
  • 5. Do ciasta dodać pokrojone jabłka, wymieszać i nałożyć ciasto do mini foremek.
  • 6. Posypać płatkami midałowymi .
  • 7. Piec ok 15 min. w 180 stopniach, aż nabiorą złotego koloru.

Porady

Ciasto można upiec w zwykłej keksówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy