Mini śledziki

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób

Moja propozycja na Sylwestrową przekąskę.

  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 1 ciemny chlebek
    2 filety ze śledzia
    2 ząbki czosnku
    koperek
    1 łyżka oleju
    marynowane pieczarki i cebula

Mini śledziki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykrój z chleba formą gwiazdki mini spodeczki. Filet ze śledzia pokrój w niewielkie paseczki. Włóż do miseczki. Wyciśnij czosnek przez praskę. Pokrój koperek i dodaj olej. Wymieszaj. Na każdy spodek wyłóż już przyprawiony śledzik. Nakłuj na wykałaczki pieczarkę i cebulkę. Dociśnij do kanapeczek ze śledzikiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy