Mini serniczki z ricotty i truskawkami

4.98 (150 ocen)

  • 35 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pyszne, banalnie proste mini serniczki pieczone na gotowych biszkoptach z truskawką na wierzchu. Mino bardzo małej ilości cukru są dostatecznie słodkie ponieważ ricotta jest słodkim serem lecz jeśli będziecie chcieli zamienić na ser twarogowy wówczas należy zwiększyć ilość cukru.

  • 35 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g ricotty
    2 średniej wielkości jajka
    1 zaokrąglona łyżka cukru
    1 zaokrąglona łyżka mąki pszennej
    4 podłużne biszkopty
    4 duże truskawki
Wystaw ocenę:

4.98 (150 ocen)

Mini serniczki z ricotty i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wyłożyć ricottę, dodać całe jajka, cukier i mąkę, krótko zmiksować.
    Biszkopty przekroić na połówki, w razie potrzeby odkrajać jeszcze kawałek by dopasować do dna papilotek włożonych do metalowej formy na muffinki, a odkrojony kawałek ułożyć obok.
  • 2. Na biszkopty wylać masę serową, wyrównać. Truskawki umyć, osuszyć, przekrawać na połówki, ułożyć po jednej połówce na wierzch każdego serniczka. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170C, piec ok. 25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały Truskawki Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować