Mini serniczki z kajmakiem i orzeszkami

2 (5 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne, proste i efektowne!
Wyglądają i smakuję
Polecam!

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 paczka herbatników
    500g twarogu sernikowego
    1 opakowanie mascarpone
    150g cukru
    2 budynie śmietankowe po 35g (lub mąka ziemniaczana 60g)
    łyżeczka cukru waniliowego
    1 jajko
    Masza krówkowa -kajmak
    orzeszki ziemne
    Kolorowe ozdoby, posypki
    papilotki
Wystaw ocenę:

2 (5 ocen)

Zobacz również:

Muffinki Kajmak

Mini serniczki z kajmakiem i orzeszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mini serniczki z kajmakiem i orzechami 1. Papilotki ustawiamy na blaszce do muffinek.
    Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
    Na dno każdej papilotki kruszymy herbatniki.
  • Mini serniczki z kajmakiem i orzeszkami 2. W misce miksujemy twaróg z cukrem, cukrem waniliowym, z mascarpone i budyniem (mąką ziemniaczaną).
    Na koniec dodajemy jajko i miksujemy na gładką puszystą masę.
    Łyżką wykładamy do papilotek na herbatniki, do samej góry, po brzegi.
  • Mini serniczki z kajmakiem i orzeszkami 3. Pieczemy około 15-20 minut. Lekko zacznie nam się góra rumienić, a masa będzie ścięta..
    Wyjmujemy z piekarnika i studzimy.
    Wierzch smarujemy masą krówkową, posypujemy orzeszkami i kolorowymi posypkami.
    Schładzamy i zajadamy!

Porady

Posypki i bakalie są dowolne.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały Twaróg

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować