Mini serniczki z czekoladą i malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żółtka utrzeć z cukrami na puszystą masę. Dodawać łyżkami ser, proszek budyniowy i ubitą na sztywno kremówkę. Następnie delikatnie połączyć z ubitą na sztywno pianą z białek. Czekoladę połamać i rozpuścić w kąpieli wodnej, ostudzić. Ciasto podzielić na dwie równe części. Jedną wymieszać z roztopioną, ostudzoną czekoladą.
2.Na dno foremek silikonowych kłaść po porcji czekoladowej masy serowej i porcji masy śmietankowej (foremka powinna być prawie pełna). Na wierzchu powciskać po kilka malin. Serniczki wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 st i piec 5 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 140 st.i piec jeszcze 25 minut. Studzić w zamkniętym piekarniku, po czym przełożyć do lodówki. Najlepiej smakują schłodzone. Smacznego!
Komentarze