Miniserniczki z malinami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Lekkie i smaczne serniczki z dodatkiem malin i słodkiej białej czekolady. Polecam oprószone cukrem pudrem

Składniki:

  • 100 g kremówki
    50 g białej czekolady
    0,5 kg sera z wiaderka
    3 jajka
    1 op. budyniu waniliowego
    2 łyżki miodu
    12 malin

Miniserniczki z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę połamać na kawałki, wrzucić do miski, wlać śmietankę i rozpuścić razem w mikrofali. Wymieszać i przestudzić.

    Dodać serek mielony z wiaderka, 3 jajka, proszek budyniowy oraz miód. Zmiksować na gładką masę.

    Masę wlać w 12 otworów na muffinki (można użyć ciasteczkowego spodu, ja jednak zrezygnowałam tym razem).

    Na środek każdego serniczka włożyć delikatnie malinę. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec z parą (na blachę pod serniczkami wlałam wrzątek) około 30 minut. Wystudzić i schłodzić w lodówce. Posypać cukrem pudrem

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2015

Komentarze

Podobne przepisy