MINI SERNICZKI - WALENTYNKOWE SERDUSZKA

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Prosty deser walentynkowy:)

Składniki:

  • 1/2 glaretki czerwonej
    2/3 szklanki wodu

    25 dag serka homogeniowanego
    1/2 galaretki żółtej
    2/3 szklanki przegotowanej wody
    1 łyżeczka żelatyny
    2 łyzki cukru

    forma: silikonowa z seduszkami
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Mini serniczki - walentynkowe serduszka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę czerwoną rozpuścić, przestudzić i porozlewac do foremek silikonowych.Wstawić do lodówki do stężenia.
  • image-04ygvwc 2. Galaretke żółtą plus żelatynę rozpuścić w przegotowanej wodzie, odstawić do lekkiego stężenia.Serek miksowac z cukrem, dodać tężejącą galaretkę żółtą, wymieszać. Rozłozyć na glaretkę, wstawic do stężenia.
  • 3. Przed podaniem foremkę wstawić do gorącej wody na ok. 15 sekund i odwrócić na tackę lub talerz, powoli wyciągac astygnięte serniczki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować